Zero Motorcycles krijgt financiële injectie van 107 miljoen dollar

Elektrisch motormerk Zero Motorcycles sloot vorige week een nieuwe financieringsronde af, waarin het bedrijf $ 107 miljoen dollar aan investeringen ophaalde. Het geld kwam niet alleen van de vaste investeerder Invus en automotive investeerder Exor van de Agnelli-familie (o.a. Ferrari, Stellantis, Iveco), maar ook van andere automotive/motor-merken. Dit betreft Hero MotoCorp uit India, dat 60 miljoen overmaakt, maar ook Polaris, de eveneens Amerikaanse eigenaar van Indian Motorcycles, waarmee al langer wordt samengewerkt. 

De investeringsronde heeft twee gezichten: het is aan de ene kant goed nieuws dat externe investeerders dergelijke bedragen in de Amerikaanse motorfabrikant willen steken, aan de andere kant laat het wel zien dat het tech-bedrijf financieel nog steeds niet op eigen benen kan staan, na een serie aan eerdere investeringsrondes, die volgens Crunchbase goed waren voor 322 miljoen dollar. 

Kennis delen

Naast de financiële injectie van Hero MotorCorp, zal de Indiase motorgigant nu ook met Zero aan de ontwikkeling van elektrische modellen gaan samenwerken. In feite koopt ‘India’ zo dus een aandeel in het bedrijf, waardoor het over de technische kennis van de elektrische pioniers uit Amerika kan beschikken. Polaris kondigde al eerder een dergelijke samenwerking met Zero aan, waarbij het dus om veel meer gaat dan alleen een financiële investering. Polaris CEO Scott Wine gaf eerder aan met deze samenwerking een langdurige ontwikkelingsroute voor elektrificatie over te kunnen slaan, waar Harley-Davidson daar eerder juist wel voor koos, met wisselend succes. Toch loopt de ontwikkeling van Polaris’ producten (ATV’s, quads etc.) met een Zero aandrijving wel wat vertraging op, de eerste voertuigen zouden anders al verkrijgbaar moeten zijn. 

Cypher Store 3+

Op ongeveer hetzelfde moment rolt Zero ook haar Cypher Store uit, een online shop waarin vanaf 19 oktober 2022 “features” beschikbaar komen. Die features zullen in een aantal gevallen gratis updates zijn voor modellen als de DSR/X, SR/S en de SR/F.  Daarnaast zijn er, tegen betaling, ook een aantal opvallende upgrades voor de Zero SR te koop, die dan ‘unlocked’ worden. Denk daarbij aan 10% sneller laden (€ 194) of een 10% grotere actieradius (€ 1315), mogelijkheden die nu dus blijkbaar nog softwarematig beperkt worden. Ook is er voor de SR-modellen de mogelijkheid voor een “prestatieboost” voor € 1825, waar dan wel nog kosten bijkomen voor Cypher-features (hardware) die door een dealer worden geïnstalleerd. 

Bron: https://nieuwsmotor.nl/

Offerte voor deze Zero Motorcycle

Heeft u interesse in deze Zero Motorcycle? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Proefrit op deze Zero Motorcycle

Woorden, foto’s of video’s schieten tekort om de unieke en opwindende belevenis van het rijden op een Zero over te brengen. Vul om een proefrit af te spreken uw informatie in of bel +31 (0)30-320 0242.