De SR-X concept

Zero Motorcycles is trots om het SR-X concept voor te stellen, de nieuwste creatie uit ons programma ONTWERP DE TOEKOMST. Dit programma brengt sommige van de meest talentvolle ontwerpers en ingenieurs uit de industrie en het Zero team samen om de grenzen te verleggen van wat mogelijk is met elektrische motoren.

HUGE Design wordt geleid door Bill Webb, die opnieuw een sleutelrol heeft gespeeld in de visie van Zero voor de toekomst. Webb was verantwoordelijk voor het ontwerp van de populaire FXE motorfiets en het hieraan voorafgaande ontwerp, de Zero SM. De SR-X is het nieuwste voorbeeld van zowel zijn visionaire ontwerp als de toewijding van Zero aan innovatie. Deze conceptmotor met beperkte kuipdelen toont de industriële leidende elektrische aandrijving van Zero en heeft zowel prestaties als stijl.

“De SR-X-conceptmotor probeert het ontwerp van de toekomstige elektrische motorfietsen op de gevoelige plek te raken door schone lijnen en gedisciplineerd design-detail te combineren met de agressieve houding en het rauwe prestatiegevoel van modern vormgegeven sport motoren.

De schone lijnen en gedisciplineerde ‘productdesign’-stijl van de SR-X zijn gecombineerd met de agressieve verhoudingen en de rauwe functionaliteit/zichtbare techniek van meer traditionele racemotoren.

Dit is een poging om een nieuwe subcategorie voor hoogwaardige elektrische prestaties te definiëren, iets tussen een streetfighter en een circuitmotor. Een combinatie van kuipdelen en aerodynamische prestaties met een rauwe straat attitude.

We willen dat echte sport motorrijders de subtiele en evenwichtige ontwerpbenadering waarderen: modern, futuristisch en mooi zonder de rauwe prestatielooks en het expliciete technische uiterlijk van high-performance motorfietsen te kort te doen.

Het team wilde een dramatische en lage ‘front-heavy’ silhoutte creëren met een carrosserie waarmee de volledig zichtbare techniek op een onconventionele manier naar de achterkant van de motorfiets kon worden gecontrasteerd. De SR/S-chassis/techniek die Zero heeft ontworpen, is indrukwekkend om naar te kijken en we wilden dat de rauwe motorfiets die eronder zat onderdeel uitmaakte van het eindresultaat.”

Bill Webb

Offerte voor deze Zero Motorcycle

Heeft u interesse in deze Zero Motorcycle? Vraag een vrijblijvende offerte aan.

Proefrit op deze Zero Motorcycle

Woorden, foto’s of video’s schieten tekort om de unieke en opwindende belevenis van het rijden op een Zero over te brengen. Vul om een proefrit af te spreken uw informatie in of bel +31 (0)30-320 0242.